Calpe

Wanneer je Calpe bezoekt, zie je hoe prachtig de Costa Blanca kan zijn. Je ervaart er het blauwe water, de witte stranden, het eeuwige zonnetje en de geur van de zee. Calpe is een geweldige badplaats om de mediterrane cultuur te ervaren!

ONTDEK CALPE                                                                                                            trap

De stad wordt in tweeën opgedeeld door het zoutwatermeer Las Salinas dat middenin Calpe ligt. Een erg bijzonder aanzicht!

Het oude vissersdorp Calpe heeft een gezellig historisch centrum. Je kunt hier door de smalle straatjes wandelen langs vele oude gebouwen, de gotische kerk en de leuke winkeltjes. In het straatje Calle Puchal vind je traditionele vissershuisjes.

Dankzij haar strategische ligging kent Calpe veel geschiedenis, van de Arabieren tot de Romeinen. Van oorsprong was Calpe een ommuurde stad. Delen van deze muur (Torreon de la Peca) en een uitkijktoren kun je in het oude centrum nog steeds zien. Ook staan er oude kanonnen in het centrum. Deze kanonnen zijn gevonden in de zee bij Calpe en waarschijnlijk van Britse afkomst. Naast Calpe vind je ‘Los baños de la Reina’ (de baden van de koningin).

EEN AUTHENTIEK VISSERSDORP

De haven van Calpe ligt onder de grote rots Peñon de Ifach. Calpe is van oorsprong een vissersdorp en ook tegenwoordig is de vissershaven nog zeer actief. Aan het eind van de middag komen de vele vissersboten terug de haven in om hun vangst meteen te verkopen op de veiling. Ook particulieren kunnen meedoen aan deze veiling. Erg leuk om mee te maken! Naast vissersboten liggen er in de haven ook vele catamarans en andere boten, waarmee je een tocht over de zee kunt maken. In de naastgelegen jachthaven Nautico Calpe liggen vele luxe jachten. Verder is er ook nog de oude vissershaven Puerto Blanco. Tegenwoordig liggen er hier ook jachten en kun je er even heerlijk wat drinken.

PEÑON DE IFACH (PENYAL D’IFAC)

Wanneer je aan Calpe denkt, dan denk je aan Peñon de Ifach! Deze 300 meter hoge kalkrots steekt uit boven de Middellandse Zee en is vanuit de wijde omgeving te zien. Peñon de Ifach is één van de meest bijzondere bezienswaardigheden van de regio Valencia. De rots is niet alleen indrukwekkend om te zien, maar heeft ook hele bijzondere flora en fauna. Deze is namelijk uniek voor de Costa Blanca. Vanuit de haven kun je aan een wandeltocht omhoog beginnen. Ben je eenmaal bovenop de rots, dan heb je een geweldig uitzicht, op heldere dagen kun je Ibiza zien liggen! Trek voor de klim wel goede schoenen aan.

berg