Wat te doen

Wat is er te doen aan de Costa Blanca?

Er zijn veel leuke activiteiten zoals wandelen, pretparken, themaparken en waterparken, markten, boot excursies, outdoor activiteiten, fietsen, wijnroutes en bodega’s.

 

wandelenWandelen aan de Costa Blanca

Er zijn diverse soorten van wandelen mogelijk. Nordicwalking en Powerwalking, die beschreven worden in één van de vele weekblaadjes aan de Costa Blanca, maar ook zijn er wandelingen voor de geoefende wandelaar, en er zijn speciale wandelvakanties.
Het berggebied rond Alicante met de Puig Campana (hoogte ca. 1.400 m), vanuit het dorpje Beniardá om het stuwmeer van Guadalest, door de Barranco del Infierno naar de Cova Santa of een spectaculaire wandeling vanuit Albir naar Benidorm over de Sierra Helada. Allemaal verschillend in zwaarte, kilometers en tijdsduur maar zeer de moeite waard om te proberen als liefhebber.
Wandelroutes Costa Blanca

pretparkPretparken, themaparken en waterparken

De Costa Blanca heeft diverse spectaculaire pretparken, themaparken, waterparken en dierentuinen. Een enorm aanbod wat er voor zorgt dat de Costa Blanca één van de favoriete bestemmingen voor familievakanties in Europa is! Er zijn combinatie- en kortingspassen voor een dagje Terra Mítica, Mundomar of Aqualandia.

Mundomar Park Benidorm
Een onvergetelijke dag met veel zeedieren zoals dolfijnen en zeeleeuwen of diep het tropische bos in om grotten en watervallen te ontdekken. Vaar met de glasbodemboot of bewonder de pratende papagaaien! Mundomar ligt naast Aqualandia iets ten Noorden van Benidorm.
Mundomar

 

waterparkAqualandia Water Park Benidorm

Een spectaculair park vol met waterattracties. Ca. 150.000 m2 met zwembaden, glijbanen en andere faciliteiten: voor de hele familie is er wel iets wat hij of zij leuk vindt. Wilde glijbanen zoals de Big Bang of de Kamikaze, zigzag door allerlei bochten en spiralen, spannend door The Black Hole of op een zwemband rondpeddelen in de lagunes, kletsnat door de ‘Niagara’ watervallen, op de golven door ‘Atlantic Surf’ of avontuurlijk door de ‘Amazonas’. Voor de kleintjes is er Adventureland met glijbanen, watergooiers, een ballenbad en nog veel meer. Diverse restaurants en cafés, picknickplaatsen en winkeltjes. Er zijn lockers en men kan er bedjes en (grote) zwembanden huren en de zwembaden worden bewaakt door gecertificeerde badmeesters.
Aqualandia en Terra Mitica.

 

boot_excursieBoot excursies

Aan de Costa Blanca is het een genot om de kust per boot te verkennen: frisse lucht, lekker briesje en alleen maar genieten. Vanaf het water heeft u een prachtig uitzicht op de kust en haar mooie dorpen en steden, waar u cruises en excursies kunt boeken maar ook een tocht met de veerboot naar de Balearen is prachtig. Verder kunt u op veel plaatsen kano’s, jetski’s of zelfs jachten (met of zonder kapitein) huren.

 

kayak-hiKajakken

Een dagje uit met de hele familie: huur een kajak en ontdek de beste plekjes om te snorkelen, de afgelegen stranden en verborgen grotten. En dat allemaal al peddelend langs de prachtige stranden en soms bergachtige kustlijn aan de Costa Blanca.

 

 

waterskiWatersport

De kabel-skibaan in Benidorm is de enige faciliteit zoals deze in Spanje en ligt direct in de zee. U kunt het vinden op het Benidorm Levante strand, Rincon de Loix, op slechts 100 meter van het zand, naast Hotel Nadal. U kunt hier waterskiën, wakeboarden, kneeboarden, slalom oefenen aan een kabel in plaats van achter een boot.
Watersport

 

 

jeep4×4 Routes

Ervaar het gevoel van vrijheid en voel de wind in je haren, als je achter het stuur kruipt om het binnenland in te gaan. Ga “Off the Road” met je eigen 4×4 auto of met één van onze Jeeps. Rij tussen de bergen en dalen door en geniet van de adembenemende uitzichten en schitterende natuur. 4×4 ROUTES voor iedereen om de binnenlanden te ontdekken en te genieten van de natuur van Spanje. 4×4 Routes

 

 

luchtballonLuchtballonvaart

Hoe zou het zijn om de Costa Blanca vanuit de lucht te bekijken en daarvoor geen bergen te beklimmen? Vaar mee met een luchtballon en stijg vanuit Elche op: de palmbomen, het natuurreservaat Parque Natural del Fondó en de zandvlakten bij Santa Pola zijn bij de juiste wind goed te bewonderen.
Luchtballonvaart

 

 

duikenDuiken

Het zeewater, vele stranden en jachthavens aan de Costa Blanca en met name aan de Marina Alta, de kustlijn tussen Denia en Altea, zijn uitgeroepen tot de schoonste van Europa en velen zijn gekroond met de “blauwe vlag”, een eco-label toegekend door de FEEUiteraard een pré voor de diverse watersporten en natuurlijk met name de duiksport profiteert van deze situatie. Duikcentrum

 

 

fietsFietsen

Voor profs of semiprofs, voor stevige of beginnende amateurs, voor wielrenners of mountainbikers de Costa Blanca is een (vaak letterlijk en figuurlijk) adembenemende locatie voor fietsers. Met Calpe als absoluut trainingscentrum van de top wielerploegen in de wintermaanden.